Éterické oleje na zimu

Víš co je v zimě důležité? Podpořit životní sílu a vůli, abychom zimou prošli pokud možno bez vyčerpání. Je také důležité podpořit činnost ledvin.

Co je při výběru éterických olejů v zimě důležité a jaké konkrétně vybrat? Přečti si tento článek a hned budeš mít jasno.

Vůně pro zimní slunovrat

Zimní slunovrat je moment, kdy tma dosáhne svého vrcholu. V magickém období okolo slunovratu, kdy noc převládá nad dnem, procházíme v souladu s přírodou i my největšími hlubinami.

A je potřeba toho využít!!! 

Jak z tohoto období získat maximum a jak se nechat podpořit éterickými oleji? Přečti si článek TADY.

Květen plný smyslů

Tradičně jóga pracuje s technikami stahování smyslů, lze to ale vzít i obráceně –  cestou rozšiřování. Vnitřního klidu a harmonie můžeme dosáhnout i skrze smysly, na které se soustředíme a které otevíráme. Květen plný květů, vůní, slunce a tepla nás zve, abychom se smyslům otevřeli a zkusili najít svou vnitřní spokojenost skrze ně.

Pojď načerpat inspiraci k józe smyslů TADY v článku.

Nebo se přidej do FB skupiny a nech se inspirovat každý den: Tělo, mysl, duše – jóga a aromaterapie pro ženy.

Vouchery

Chceš někomu udělat radost? Od teď nabízím k zakoupení dárkové poukazy. Na výběr je jich hned několik.

Poukazy jsou v hodnotě 1000 Kč (tolik stojí samostatná soukromá lekce, online konzultace nebo aroma zážitek). Pokud za současné situace nechceš investovat do fyzických lekcí, můžeš poukaz použít na online konzultace. 

Pokud bys chtěla obdarované nebo obdarovanému dát možnost si vybrat i z mých voňavých zážitků nebo produktů, vyber jeden z univerzálních voucherů v hodnotě 500 Kč, 1000 Kč nebo 2000 Kč.

Na přání můžu vytvořit osobní voucher na tebou zvolenou častku, na jméno, s popisem toho, jaké služby jsou ve voucheru obsaženy. Lze tedy zkombinovat cokoli, co najdete v mém ceníku, v jakémkoli počtu.

Ze srdce přeji, ať vouchery udělají mnoho radosti.

Regenerace po porodu – časopis Maminka

Můj rozhovor pro časopis Maminka, ve kterém najdeš odpovědi na tyto otázky:

  • Je nějaká technika, kterou použít v prvních dnech po porodu a pomůže nám získat (znovunabýt) energii?
  • Je dobré spíš odpočívat nebo se do jógy můžeme pustit relativně brzy po porodu?
  • Jaký vliv může mít jóga na psychický stav ženy – matky – může zabránit rozvinutí poporodního blues nebo deprese?

Tipy pro pohodu a imunitu: JÓGA

Do třetice pro pohodu v nepohodě a pro zlepšení imunity doporučuji jógu. Pohyb z tebe uvolní fyzické i psychické napětí a přinese radost, energii a klid. Jaké cviky si vybrat, když doma cvičíš sama? Jak to zvládnout s dětmi? Základní pravidla a nejen to si přečti ZDE.

Tipy pro pohodu a imunitu: LÁSKA

Druhým z mých doporučení jak se cítit dobře i v nepříjemné situaci těchto dní je „otevření srdce“. Zní to možná trochu zvláštně, ale je to funkční technika, která je na pomezí afirmace a meditace. Tato technika ti pomůže zvládnout případnou izolaci nebo ponorkovou nemoc. Přečti si o této technice a nauč se jí ZDE.

Tipy pro pohodu a imunitu: VŮNĚ

I v nepříjemné situaci, jako je ta v těchto dnech, ti může být dobře. Nabízím několik u nás doma osvědčených tipů jak na to. Kromě toho, že jsou to zlepšováky nálady, mají i vedlejší účinek, kterým je prevence onemocnění. Tato doporučení jsou vhodná i pro těhotné a pro rodiny s dětmi. Prvním z nich je aromaterapie. Článek najdeš ZDE.

Vánoce jinak – tma a transformace

Jsou před námi Vánoce. Období plné symboliky, kterou každá tradice naplňuje jinak. Dlouhé temné noci, které k tomuto období patří, volají k usebrání. Jenže, zažíváš to také? Hektické období plné stresu, málo času pro sebe. A zároveň toužení po pohodě, blízkosti, rodině, soucitu a lásce, které se ne vždy naplní. Bývá základem nespokojenosti, rozkolů a smutku. I když se předvánočnímu pohroužení a sebereflexi nevěnujeme vědomě, ozve se samo, jako důsledek všech těch situací, které ve svém předvánočním letu vytvoříme. Je to boj s běsy uvnitř nás. Naši předkové se tomuto transformačnímu období věnovali a zpracovávali ho symbolicky.

Pokračování článku najdeš ZDE.

SILNÝ A FUNKČNÍ STŘED TĚLA: Aktivace HSS v lehu na zádech

Nejzákladnějším cvičením na správné zapojení hlubokého stabilizačního systému a posílení středu těla je jemná aktivace svalů HSS v lehu na zádech s pokrčenými nohami. Cvičení zpevňuje střed těla a připravuje ho na obtížnější pozice. Funguje jako prevence i léčba diastázy. Je ideálním prvním cvičením pánevního dna po porodu.

Návod jak na to najdeš ZDE.